Náš Pepíček 🙏

Představuji vám Pepíčka. Pepíček byl našim sousedem. Narodil se do sociálně slabší rodiny, a jelikož jeho maminka v těhotenství nepřestala holdovat alkoholu, tak se Pepíček narodil, pro nás, lehce pomalejší. Ale to nám nebránilo tomu, abychom si celé dětství spolu hráli na hřišti za barákem, i s jeho dalšími bratry.

Z Pepíčka vyrostl kus chlapa, a tak často pomahál babičce na zahradě. Vždy za to dostal teplý oběd a nějakou tu korunu, protože v rodině občas neměl ani jedno.

Pepíček vychodil speciální školu a potom byl vedený na úřadu práce, kde byl kvůli svému postižení téměř nezaměstnatelný, ale podporu naštěstí nějaký čas dostával.

Babička měla Pepíčka hodně ráda a jak stárla, tak se začala trápit, co s Pepíčkem bude, až tu nebude. Věděla, že jeho rodina nebude schopná se o něj postarat a úřady už vůbec ne. A tak můj starší brácha babičce slíbil, že se o Pepíčka postará.

Mezitím Pepíčkovi zemřela maminka. Bráchové se rozprchli do světa a jelikož tatínek nepracoval, tak neměli žádný příjem. Sice měli střechu nad hlavou, ale bez vody a elektřiny.

Nedlouho na to bohužel babička tragicky zemřela a tak byla započata Pepíčkova cesta do naší (bráchovi) rodiny. Trvalo neskutečné dlouhé dva roky, než se to podařilo a brácha dostal Pepíčka oficiálně do vlastní péče. Dva roky plné jednání s ne úplně vstřícnými úřady, aby mu uznali alespoň částečný důchod, a lítání po psycholozích a psychiatrech, kde Pepíčkovi diagnostikovali středně těžkou mentální retardaci, a kde taky bráchovi vysvětlili, co to všechno obnáší a co ho čeká. Všechna čest celé rodině, neměli to jednoduché, ani předtím, ani potom. Pepíček si v 35 letech prošel velkou pubertou a teď ve svých 43.letech je mentálně na úrovni 13.letého kluka.

Jak už jsem psala, tak Pepíčka je kus chlapa, takže zastane i těžkou práci, ale nejen to. Pepíček před pár lety našel zalíbení v kreslení a tvoření s korálky. Jsem z jeho tvorby opravdovsky nadšená. Kreslí nádherné realistické obrázky a dělá krásné náramky a náhrdelníky z barevných korálku. A hlavně MOC ho to baví.

A tak mě napadlo, že bych Pepíčka mohla také podpořit a vystavit jeho korálkovou a kreslící tvorbu na svém e-shopu. Pepíček totiž velmi rád obdarovává okolí svými výrobky. Dělá mu radost dělat radost ♥

Vytvořila jsem nabídku Pepíčkovi tvorby na tomto odkazu ⇒ Tvorba Pepíčka, tak neváhejte a mrkněte na jeho požehnanou tvorbu a podpořte ho koupí drobnosti dělané s láskou a čistým dětským srdcem.

Pepíček má opravdu rád lidi a rád s nimi komunikuje, tak když budete chtít Pepíčkovi napsat dopis, tak bude určitě moc rád. Tak se nebojte napsat o adresu.

Veškerý výdělek poputuje do Pepíčkovi kapsy. Umí s penízky i hospodařit a moc rád nakupuje☺

Děkuji vám i za Pepíčka ♥

Zpět do obchodu